Preview

New Technologies

Advanced search

Development of technology and recipe of sweet buns enriched with food additives

Abstract

The article presents data on the effect of the method of application of "Tomato Powder" and "Topinambur Powder" food additives on technological modes of production and quality of sweet bakery products. On the basis of studies technological modes of production of sweet bakery products enriched with "Topinambur Powder" and "Tomato Powder" food additives have been developed. Рroduction recipe of "Topitam" bun enriched with functional ingredients contained in "Topinambur Powder" and "Tomato Powder" food additives has been developed.

About the Authors

M. A. Kazimirova
FSBSI “North-Caucasus Federal scientific center of Horticulture, Viticulture, Winemaking"
Russian Federation


T. V. Pershakova
FSBSI “North-Caucasus Federal scientific center of Horticulture, Viticulture, Winemaking"
Russian Federation


A. N. Matvienko
FSBSI “North-Caucasus Federal scientific center of Horticulture, Viticulture, Winemaking"
Russian Federation


T. A. Shakhray
FSBSI “North-Caucasus Federal scientific center of Horticulture, Viticulture, Winemaking"
Russian Federation


O. V. Fedoseeva
FSBSI “North-Caucasus Federal scientific center of Horticulture, Viticulture, Winemaking"
Russian Federation


References

1. Корнен Н.Н., Викторова Е.П. Методологические подходы к созданию продуктов здорового питания // Вопросы питания. 2015. Т. 84, №1. С. 95-99.

2. Способ приготовления хлебобулочного изделия: патент 2333645 Рос. Федерация / Мартовщук В.И. [и др.]; заяв. и патентообладатель КубГТУ, №2007111417; заявл. 28.02.2008; опубл. 20.08.2009, Бюл. № 26. 3 с.

3. Cпособ приготовления хлебобулочного изделия: патент 2340186 Рос. Федерация / Мартовщук В.И. [и др.]; заяв. и патентообладатель КубГТУ, №2007120549; заявл. 01.06.2007; опубл. 10.12.2008, Бюл. № 34. 3 с.

4. Способ приготовления хлебобулочного изделия: патент 2333646 Рос. Федерация / Мартовщук В.И. [и др.]; заяв. и патентообладатель КубГТУ, №2007112533; заявл. 04.04.2007; опубл. 20.09.2008, Бюл. № 26. 3 с.

5. Способ приготовления хлебобулочного изделия: патент 2340187 Рос. Федерация / Ильинова С.А. [и др.]; заяв. и патентообладатель КубГТУ, №2007118834; заявл. 21.05.2007; опубл. 10.12.2008, Бюл. № 34. 3с.

6. Тамазова С.Ю., Казимирова М.А., Першакова Т.В. Пищевые добавки на основе растительного сырья, применяемые в производстве хлебобулочных и мучных кондитерских изделий // Политематический сетевой электронный научный журнал Кубанского государственного аграрного университета. 2016. №8. С. 1099-1116.

7. Казимирова М.А., Першакова Т.В., Кудинов П.И. Влияние пищевых добавок на хлебопекарные свойства пшеничной муки и реологические свойства теста при производстве обогащенных хлебобулочных изделий // Известия ВУЗов. Пищевая технология. 2017. №5/6. С. 57-60.


Review

For citations:


Kazimirova M.A., Pershakova T.V., Matvienko A.N., Shakhray T.A., Fedoseeva O.V. Development of technology and recipe of sweet buns enriched with food additives. New Technologies. 2018;(1):37-42. (In Russ.)

Views: 478


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)