Preview

New Technologies

Advanced search

Application of iron-containing raw materials in the production of bakery products

Abstract

The article is devoted to the development of the technology and the formulation of “Mramornaya” bun for baby food using iron-containing raw materials in order to enrich white wheat flour with the most deficient minerals.

About the Authors

F. A. Bischokova
Kabardino-Balkarian State Agrarian University
Russian Federation


L. Z. Borieva
Kabardino-Balkarian State Agrarian University
Russian Federation


I. B. Shogenova
Kabardino-Balkarian State Agrarian University
Russian Federation


References

1. Андреев А.Н. Производство сдобных хлебобулочных изделий. Санкт-Петербург: ГИОРД, 2003. 480 с.

2. Ауэрман Л.Я. Технология хлебопекарного производства: учебник. 9-е изд., перераб. и доп. Санкт-Петербург: Профессия, 2009. 416 с.

3. Веселова А.Ю. Разработка технологии специализированных хлебобулочных изделий с использованием природных источников биологически активных веществ. Москва: ФГБНУ НИИХП, 2015. 229 с.

4. Значение производства функциональных и лечебно-профилактических хлебобулочных изделий [Электронный ресурс]. Режим доступа: http://www.produkt.by/Technic/show/249

5. Пучкова Л.И. Лабораторный практикум по технологии хлебопекарного производства. Москва: Легкая и пищевая пром-сть, 1982. 232 с.


Review

For citations:


Bischokova F.A., Borieva L.Z., Shogenova I.B. Application of iron-containing raw materials in the production of bakery products. New Technologies. 2018;(4):15-21. (In Russ.)

Views: 342


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)