Preview

New Technologies

Advanced search

Comparative analysis of quality and safety indicators of “Adygeyskiy” dry cheese and “Parmesan” hard cheese

Abstract

The article presents the results of research on the quality and safety of four cheese samples. It has been established that “Adygeyskiy” dry cheese has high quality and safety indicators despite the maturity dates, does not contain plant raw materials and GMO, unlike two samples of foreign cheese (Parmesan Dolce Granto, Uruguay, Parmigiano Regano, Italy).

About the Authors

Z. N. Khatko
FSBEI HE “Maikop State Technological University”
Russian Federation


M. A. Gasheva
FSBEI HE “Maikop State Technological University”
Russian Federation


A. B. Tkhaishaova
FSBEI HE “Maikop State Technological University”
Russian Federation


N. S. Khishtova
FBIH “Center for Hygiene and Epidemiology in the Republic of Adygea”
Russian Federation


Y. E. Saprykina
FBIH “Center for Hygiene and Epidemiology in the Republic of Adygea”
Russian Federation


References

1. Даниленко А.Л. Проблемы и пути развития молочной отрасли России в условиях импортозамещения // Молочная отрасль России в условиях импортозамещения: материалы Всероссийской научно-практической конференции (19-21 сент. 2017 г.). Адлер, 2017. С. 10-12.

2. Свириденко Ю.Я., Мордвинова В.А. Импортозамещающие технологии в сыроделии // Молочная отрасль России в условиях импортозамещения: материалы Всероссийской научно-практической конференции (19-21 сент. 2017 г.). Адлер, 2017. С. 12-15.

3. О безопасности пищевой продукции: ТР ТС 021/2011.

4. О безопасности молока и молочной продукции: ТР ТС 033/2013.

5. Сыр «Адыгейский» сухой. Технические условия:ТУ 10.51.40-005-32351356-2018.

6. Хатко З.Н., Тхайшаова А.Б., Гашева М.А. Особенности сушеного (сухого) адыгейского сыра «матэ» и его использование в производстве кулинарной продукции в условиях импортозамещения // Новые технологии. 2018. Вып. 2. С. 71-77.


Review

For citations:


Khatko Z.N., Gasheva M.A., Tkhaishaova A.B., Khishtova N.S., Saprykina Y.E. Comparative analysis of quality and safety indicators of “Adygeyskiy” dry cheese and “Parmesan” hard cheese. New Technologies. 2018;(2):66-72. (In Russ.)

Views: 489


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)