Preview

New Technologies

Advanced search

Regulated technological parameters of “Sofia” BAAD production as a factor for forming innovative product quality

Abstract

Technology and regulated parameters for the production of a new type of specialized product - "Sophia" biologically active additive (BAAD) have been developed. The controlled parameters include mixing the components for 10 minutes, mixing when preparating a mixture for granulation - 1 hour per 100 kg, drying with wet granulation at 65 ± 5 ° C to a residual moisture of 3-5%, dry granulation with a № 3 and № 5 mesh, mixing the components in the preparation of tabletting mixture is 1 hour per 100 kg, stirring for 15 minutes and homogenization for 10 minutes during the film coating process. The study of quality and safety indicators for production and storage, which allowed to establish the hygienic well-being of the product, regulated qualitative characteristics, terms and modes of sale- 3 years in dry, protected from light, at a temperature of no higher than 25 ° C have been determined.

About the Authors

B. Tohiriyon
Ural State Economic University
Russian Federation


A. N. Austrievskikh
SDPC “Art Life”
Russian Federation


V. M. Poznyakovskiy
Ural State Economic University
Russian Federation


References

1. Продукты здорового питания: новые технологии, обеспечение качества, эффективность применения / А.Н. Австриевских [и др.]. Новосибирск: Сиб. унив. изд-во, 2005. 416 с.

2. Кондратьев А.В, Шнайдер Н.А., Шульмин А.В. Эпидемиология головных болей // Современные проблемы науки и образования. 2015. №6. С. 23.

3. Анализ организации медицинской помощи и ведения больных с первичными головными болями / Лебедева Е.Р. [и др.] // Уральский медицинский журнал. 2014. №6(120). С. 174-182.

4. Диагностика головных болей в России и странах постсоветского пространства: состояние проблемы и пути её решения / Осипова В.В. [и др.] // Анналы клинической и экспериментальной неврологии. 2012. Т. 6, №2. С. 16-22.

5. Impaired intrinsic immunity to HSV-1 in human iPSC-derived TLR3-deficient CNS cells / Lafaille FG [etc] // Nature. 2012. Vol. 91(7426). P. 769-773.

6. Epidemiology of concurrent headache and sleep problems in Denmark / Lund N. [etc ] // Cephalalgia. 2014. Vol. 34, №10. P. 833-845.

7. Челнакова Н.Г., Позняковский В.М. Питание и здоровье современного человека. Москва: Старые русские, 2015. 224 с.

8. The global burden of 353 headache: a documentation of headache prevalence and disability worldwide / Stovner L. [etc] // Cephalalgia. 2007. Vol. 27(3). P. 193-210.

9. Antidiabetic plants improving insulin sensitivity / Eddouks M. [etc ] //J. Pharm. Pharmacol. 2014. Sep. Vol. 66, Issue 9. P. 1197-1214.

10. Герасименко Н.Ф., Позняковский В.М., Челнакова Н.Г. Здоровое питание и его роль в обеспечение качества жизни // Технологии пищевой и перерабатывающей промышленности АПК - продукты здорового питания. 2016. №4(12). С. 52-57.

11. Здоровье России: атлас / под ред. Л.А. Бокерия. 8-е изд. Москва: НЦССХ им. А. Н. Бакулева РАМН, 2012. 408 с.

12. Позняковский В.М., Чугунова О.В., Тамова М.Ю. Пищевые ингредиенты и биологически активные добавки. Москва: ИНФРА-М, 2017. 143 с.


Review

For citations:


Tohiriyon B., Austrievskikh A.N., Poznyakovskiy V.M. Regulated technological parameters of “Sofia” BAAD production as a factor for forming innovative product quality. New Technologies. 2018;(1):88-93. (In Russ.)

Views: 404


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)