Preview

New Technologies

Advanced search

Investigation of consumer properties of sweet buns enriched with herbal food additives

Abstract

Consumer characteristics of a bakery product have been assessed. It’s been established that the developed "Topitam" sweet bun has a higher rating and nutritional value according to organoleptic, physicochemical indicators and safety indicators than the product developed according to the traditional recipe.

About the Authors

M. A. Kazimirova
Branch of FSBEI NCFSCGHV
Russian Federation


T. V. Pershakova
Branch of FSBEI NCFSCGHV
Russian Federation


References

1. Тамазова С.Ю. Пищевые добавки на основе растительного сырья, применяемые в производстве хлебобулочных и мучных кондитерских изделий / С.Ю. Тамазова [и др.] // Научный журнал Кубанского государственного аграрного университета. 2016. №122(8). С. 1099-1116.

2. Корнен Н.Н., Альшева Н.И., Казимирова М.А. Хлебобулочное изделие, обогащенное растительной БАД на основе вторичных ресурсов // Инновационные пищевые технологии в области хранения и переработки сельскохозяйственного сырья: фундаментальные и прикладные аспекты: материалы V Международной научно-практической конференции. Воронеж, 2015. С. 153-156.

3. О безопасности пищевой продукции: технический Регламент Таможенного Союза 021/2011, утвержденный решением Комиссии Таможенного союза от 9 декабря 2011 г. №880.

4. Методические рекомендации МР 2.3.1.2432-08. Нормы физиологических потребностей в энергии и пищевых веществах для различных групп населения Российской Федерации: утверждены 18 декабря 2008 года. 39 с.


Review

For citations:


Kazimirova M.A., Pershakova T.V. Investigation of consumer properties of sweet buns enriched with herbal food additives. New Technologies. 2017;(4):37-42. (In Russ.)

Views: 374


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)