Preview

New Technologies

Advanced search

Analysis of physical properties and bioavailability of encapulated forms of model essential fatty acids

Abstract

Physical properties and bioavailability of the encapsulated forms of essential fatty acids under the conditions of enzymatic hydrolysis simulating the human gastrointestinal tract have been analyzed. A direct link between mechanical characteristics of the capsules and transportation of bioactive substances within the experimental time has been established.

About the Authors

A. V. Evteev
FSBEI HE “Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov”
Russian Federation


A. A. Krepneva
FSBEI HE “Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov”
Russian Federation


N. V. Gorbunova
FSBEI HE “Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov”
Russian Federation


L. S. Razumova
FSBEI HE “Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov”
Russian Federation


A. V. Bannikova
FSBEI HE “Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov”
Russian Federation


References

1. Kinetics of ascorbic acid transport from alginate materials during in vitro digestion / Gorbunova N. [etc] // Journal of Food and Nutrition Research. 2016. №55(2). P. 148-158.

2. Investigation of alginate beads for gastro-intestinal functionality, Part 1: In vitro characterization / Rayment P. [etc] // Food Hydrocolloids. 2009. №23. P. 816-822.

3. Банникова А.В. Разработка технологии инкапсулированных форм белков и антиоксидантов // Современная наука и инновации. 2016. №1(16). С. 56-60.

4. Горбунова Н.В, Банникова А.В. Практические аспекты создания и исследование инкапсулированных форм аскорбиновой кислоты в условиях ферментативного гидролиза // Технология и товароведение инновационных пищевых продуктов. 2016. №2(37). С. 35-40.

5. Determination of total phenolic content in olive oil samples by UV-visible spectrometry and multivariate calibration / Fuentes E. [etc] // Food Analytical Methods. 2012. №5. Р. 1311-1319.

6. Горбунова Н.В., Банникова А.В. Совершенствование получения биополимерных матриц адресной доставки инкапсулированных форм биологически активных веществ // Известия вузов. Прикладная химия и биотехнология. 2016. №6(2). С. 65-70.

7. Оценка возможности применения полислойных капсул на основе пищевых волокон в качестве средств адресной доставки биоактивных белков / Разумова Л.С. [и др.] // Аграрный научный журнал. 2016. №8. С. 75-78.


Review

For citations:


Evteev A.V., Krepneva A.A., Gorbunova N.V., Razumova L.S., Bannikova A.V. Analysis of physical properties and bioavailability of encapulated forms of model essential fatty acids. New Technologies. 2017;(1):11-17. (In Russ.)

Views: 329


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)