Методы оценки качества зерна риса и продуктов его переработки в зарубежных исследованиях
Аннотация
Ключевые слова
Об авторах
А. Ю. ШаззоРоссия
В. А. Зиятдинова
Россия
Е. П. Викторова
Россия
Т. А. Шахрай
Россия
Список литературы
1. Potential Applications of Computer Vision in Quality Inspection of Rice: A Review, 3 November 2014 / H. Zareiforoush S. [etc] // Springer Science+Business Media. New York. 2015.
2. Dalen1 G. Сharacterisation of rice using flatbed scanning and image analysis // Advanced Measurement and Imaging, Unilever Food and Health Research Institute. In: Food Policy, Control and Research, Editor: Arthur P. Riley, 2005. Р. 149-186.
3. Pearson T., Brabec D., Haley S.t. Color image based sorter for separating red and white wheat // Sens. & Instrumen. Food Qual. 2008. №2. Р. 280-288.
4. Lamberts L. Impact of browning reactions and bran pigments on color of parboiled rice / L. Lamberts [etc] // J Agric Food Chem. 2006. №54. Р. 9924-9929.
5. Lv B. Comparison of color techniques to measure the color of parboiled rice / В. Lv [etc] // J Cereal Sci. 2009. №50. Р. 262-265.
6. Shiddiq D. Estimation of rice milling degree using image processing and adaptive network based fuzzy inference system (ANFIS) / D. Shiddiq [etc] // In: 2nd international conference on instrumentation control and automation (ICA) (Bandung Indonesia, 15-17 Novomber). IEEE, 2011. Р. 98-103.
7. Jinorose M., Prachayawarakorn S., Soponronnarit S. Development of a Computer Vision System and Novel Evaluation Criteria to Characterize Color and Appearance of Rice // Drying Technology. 2010. №28. Р. 1118-1124.
Рецензия
Для цитирования:
Шаззо А.Ю., Зиятдинова В.А., Викторова Е.П., Шахрай Т.А. Методы оценки качества зерна риса и продуктов его переработки в зарубежных исследованиях. Новые технологии / New technologies. 2017;(2):31-36.
For citation:
Shazzo A.Y., Ziyatdinova V.A., Viktorova E.P., Shakhrai T.A. Methods of evaluating the quality of rice grain and its processing products in foreign research. New Technologies. 2017;(2):31-36. (In Russ.)