Preview

New Technologies

Advanced search

Mathematical models of complex formation of different types of pectin substances and their combinations

Abstract

The article is devoted to obtaining and studying mathematical models of the complexation of various types of pectic substances and their combinations. The dependence of complexation of various types of pectic substances and their combinations on the mass fraction of pectic substances, pH of the medium and the duration of the hydrolysis of extraction has been stated.

About the Authors

Z. N. Khatko
Maikop State Technological University
Russian Federation


A. A. Ashinova
Maikop State Technological University
Russian Federation


References

1. Математическая статистика: учебник для вузов / Горяинов В.Б. Москва: МГТУ им. Н.Э. Баумана, 2001. 424 с.

2. Функциональные продукты питания: учебное пособие / Гаделева Х.К. [и др.]. Москва: КноРус, 2016. 303 с.

3. Барашкина Е.В. Разработка технологий желейных десертов функционального назначения: дис. … канд. техн. наук: 05.18.01. Краснодар, 2003. 156 с.

4. Михеева Л.А. Изучение комплексообразующей способности пектина по отношению к меди и свинцу // Ульяновский медико-биологический журнал. 2017. №2. С. 111-116.

5. Хатко З.Н. Свекловичный пектин полифункционального назначения: свойства, технологии, применение. Майкоп: МГТУ, 2012. 244 с.

6. Хатко З.Н., Ашинова А.А. Комплексообразующая способность свекловичного пектина // Научное обеспечение устойчивого развития агропромышленного комплекса горных и предгорных территорий: материалы Международной научно-практической конференции, посвященной 100-летию Горского ГАУ. Владикавказ, 2018. С. 93-97.


Review

For citations:


Khatko Z.N., Ashinova A.A. Mathematical models of complex formation of different types of pectin substances and their combinations. New Technologies. 2018;(3):74-80. (In Russ.)

Views: 403


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)