Preview

New Technologies

Advanced search

Professional competence is a factor of a specialist’s adaptation at an enterprise

Abstract

The article considers peculiarities of training specialists in market conditions. The role and place of professional competence in a young specialist’s career development is substantiated. The need for practice-oriented training in new industries and abroad is proved. The importance of forming motivation for career development in ensuring the competitiveness of a university graduate is underlined.

About the Author

G. V. Komlatsky
FSBEI HE “ Kuban State Agrarian University named after I.T. Trubilin”
Russian Federation


References

1. Картешкина О.Л. Формирование профессиональной компетентности выпускников аграрных вузов // Вестник Читинского государственного университета. 2008. №5. С. 29-35.

2. Кулешова И.Л. Формирование мотивационного уровня сознания аграрных специалистов в условиях ресурсосберегающего механизма АПК // Проблемы экономики и менеджмента. 2012. №8(12). С. 62-65.

3. Ларионов С.В., Корсунов В.П., Берднов Е.В. Построение профессионально-ориентированного аграрного образования на естественнонаучной основе // Фундаментальные исследования. 2015. №2. С. 6088-6092.

4. Мосолова С.Ю. Толерантность как составляющая профессиональной компетенции студентов аграрного вуза // Технологии пищевой и перерабатывающей промышленности АПК - продукты здорового питания. 2015. №2. С. 78-83.


Review

For citations:


Komlatsky G.V. Professional competence is a factor of a specialist’s adaptation at an enterprise. New Technologies. 2017;(3):126-132. (In Russ.)

Views: 378


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)