Preview

New Technologies

Advanced search

Comparative evaluation of the effect of “Vitaplan” and “Phytosporin M” biopreparations on change of microbial content of apples in during storage

Abstract

The article presents the results of studying the effect of preliminary processing of apples with Vitaplan and Phytosporin M bio preparations with different bioagent concentration on microbial contamination of their surface during storage. The number of microorganisms on the surface of apples has been determined before and after storage. The optimal concentration of bioagent has been established, which ensures the maximum decrease of microbial contamination of the surface of apples.

About the Authors

T. V. Pershakova
Krasnodar Scientific Research Institute of Storage and Processing of Agricultural Products - Branch of FSBSI North Caucasus Federal Scientific Center for Horticulture, Viticulture, Wine-making
Russian Federation


G. A. Kupin
Krasnodar Scientific Research Institute of Storage and Processing of Agricultural Products - Branch of FSBSI North Caucasus Federal Scientific Center for Horticulture, Viticulture, Wine-making
Russian Federation


V. N. Alyoshin
Krasnodar Scientific Research Institute of Storage and Processing of Agricultural Products - Branch of FSBSI North Caucasus Federal Scientific Center for Horticulture, Viticulture, Wine-making
Russian Federation


L. V. Mikhailyuta
Krasnodar Scientific Research Institute of Storage and Processing of Agricultural Products - Branch of FSBSI North Caucasus Federal Scientific Center for Horticulture, Viticulture, Wine-making
Russian Federation


M. V. Babakina
Krasnodar Scientific Research Institute of Storage and Processing of Agricultural Products - Branch of FSBSI North Caucasus Federal Scientific Center for Horticulture, Viticulture, Wine-making
Russian Federation


References

1. Способы обеспечения стабильного качества растительного сырья в процессе хранения [Электронный ресурс] / Т.В. Першакова [и др.] // Научный журнал КубГАУ. Политематический сетевой электронный научный журнал Кубанского государственного аграрного университета. 2016. №2(116). URL: http://ej.kubagro.ru/2016/02/pdf/14.pdf (дата обращения: 30.08.2017).

2. Способы обеспечения стабильного качества растительного сырья в процессе хранения с применением биопрепаратов [Электронный ресурс] / Т.В. Першакова [и др.] // Научный журнал КубГАУ. Политематический сетевой электронный научный журнал Кубанского государственного аграрного университета. 2016. №3(117). URL: http://ej.kubagro.ru/2016/03/pdf/33.pdf (дата обращения: 30.08.2017).

3. Анализ способов обеспечения качества растительной продукции в процессе хранения / Т.В. Першакова [и др.] // Сборник трудов XIII международной научно-практической конференции «Пища. Экология. Качество» (18-19 мая 2016 г.). Красноярск: Красноярск. ГАУ, 2016. С. 38-42.

4. Перспективы применения биопрепаратов при хранении фруктов / В.Н. Алёши [и др.] // Сборник материалов конгресса «Наука, питание и здоровье» (г. Минск, 8-9 июня 2017 г.). Минск, 2017. С. 452-459.

5. Научно-Внедренческое Предприятие БашИнком [Электронный ресурс]. URL: http://bashinkom.ru/avz/3_4_1.php (дата обращения: 30.08.2017).

6. Витаплан СП [Электронный ресурс]. URL: http://bioprotection.ru/ new/preparations/vitaplan-sp-100-g.html (дата обращения: 30.08.2017).


Review

For citations:


Pershakova T.V., Kupin G.A., Alyoshin V.N., Mikhailyuta L.V., Babakina M.V. Comparative evaluation of the effect of “Vitaplan” and “Phytosporin M” biopreparations on change of microbial content of apples in during storage. New Technologies. 2017;(3):49-54. (In Russ.)

Views: 369


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)