Preview

New Technologies

Advanced search

Peculiarities of the formation of carbohydrate-amylase complex of Kazakhstan soft wheat grain depending on growing conditions

Abstract

The processes of the formation of the carbohydrate-amylase complex (CAC) of soft wheat in Kazakhstan depending on natural and climatic conditions of the region, of a precursor have been studied, correlation and regression processing of the data have been carried out. Regression equations describing dependences of CAC indicators on natural and climatic conditions allow predicting the CAC of soft wheat grains depending on the studied factors.

About the Author

D. A. Shaimerdenova
“Kazakh Scientific Research Institute of Agricultural Products Processing”
Russian Federation


References

1. Аксенов В.В. Биотехнологические основы глубокой переработки зернового крахмалосодержащего сырья. Новосибирск, 2010. 168 с.

2. Доклад «Об итогах социально-экономического развития АПК Республики Казахстан и исполнения республиканского бюджета за 11 месяцев 2016 года». 20.12.2016 г. [Электронный ресурс]. Режим доступа: http://mgov.kz/ru/ (дата обращения 15.04.2017).

3. Шаймерденова Д.А. Глубокая переработка зернового сырья Казахстана в крахмал и крахмалопродукты // Труды Международной научно-практической конференции «Крахмал и крахмалопродукты, состояние и перспективы развития»: к 200-летию открытия К. Кирхгофом каталической реакции гидролиза крахмала. Москва, 2011. С. 183-189.

4. Состояние и перспективы производства крахмала и крахмалопродуктов в России / Лукин Н.Д. [и др.] // Тезисы докладов на Международной научно-прак-тической конференции «Инновационные подходы в производстве, переработке и хранении продукции сельского хозяйства». Астана, 2009. С. 26-35.

5. Биопродукты из крахмалосодержащего сырья / Ягофаров Д. Ш. [и др.] // Вестник Казанского технологического университета. 2012. Т. 15, №10. С. 210-214.

6. Применение крахмалосодержащего сырья в биотехнологической промышленности / Ягофаров Д.Ш. [и др.] // Вестник Казанского технологического университета. 2012. Т. 15, №12. С. 208-211.

7. Шаймерденова Д.А., Изтаев А.И. Разработка системы формирования технологического потенциала зерна мягкой пшеницы // Тезисы докладов III Международной научно-технической конференции «Продовольственная безопасность: научное, кадровое и информационное обеспечение». Воронеж: ВГУИТ, 2016. С. 422-425.


Review

For citations:


Shaimerdenova D.A. Peculiarities of the formation of carbohydrate-amylase complex of Kazakhstan soft wheat grain depending on growing conditions. New Technologies. 2017;(2):42-49. (In Russ.)

Views: 366


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)