Preview

New Technologies

Advanced search

Assessment of consumer properties of small-fruited varieties of pepper

Abstract

The results of the study of small-fruited varieties of pepper on the biochemical parameters of fruits are presented. Varieties with a high content of dry substances, ascorbic acid, carotenoids and lycopene for fresh consumption and processed into functional products have been selected.

About the Author

A. A. Potapova
Michurin State Agrarian University
Russian Federation


References

1. Евдокимова О.В. Методология определения конкурентного потенциала функциональных пищевых продуктов // Пищевая промышленность. 2009. №8. С. 36.

2. Потапова А.А. Потребительские свойства мелкоплодных томатов и расширение ассортимента отечественной консервированной продукции // Вестник Мичуринского государственного аграрного университета. 2016. №3.

3. Потапова А.А., Перфилова О.В. Мучные кондитерские изделия, обогащенные эссенциальными микронутриентами овощного сырья // Технологии пищевой и перерабатывающей промышленности АПК - продукты здорового питания. 2014. №4.

4. Перспективные продукты функционального питания на основе «МинпроВИТа» / М.М. Скворцова [и др.] // Пищевая промышленность. 2006. №7.


Review

For citations:


Potapova A.A. Assessment of consumer properties of small-fruited varieties of pepper. New Technologies. 2018;(4):68-73. (In Russ.)

Views: 347


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)