Preview

New Technologies

Advanced search

Application of biologically active additives from sea buckthorn fruits in macaroni production technology

Abstract

The article presents the results of the research on the development of pasta recipes using sea buckthorn bioadditives in the form of powder and in the form of protein-lipid puree. An increase in the content of P-carotene, bioflavonoids, tocopherols, ascorbic acid, phylloquinone, phytosterol, pectin and potassium, when the bioadditive in the form of sea-buckthorn fruit powder is included in the recipe for making pasta has been established.

About the Authors

Z. A. Ivanova
FSBEI HE “Kabardino-Balkarian” State Agrarian University named after V.M. Kokov”
Russian Federation


F. K. Tkhazeplova
FSBEI HE “Kabardino-Balkarian” State Agrarian University named after V.M. Kokov”
Russian Federation


References

1. Иванова З.А., Тхазеплова Ф.Х. Разработка технологии производства макаронных изделий с использованием пищевой добавки // Актуальные подходы и направления научных исследований XXI века: материалы Международной научно-практической конференции. Самара, 2016. С. 47-53.

2. Нагудова Ф.Х., Иванова З.А., Шогенов Ю.М. Применение нетрадиционного сырья в производстве макаронных изделий // Вопросы образования и науки: теоретический и практический аспекты: материалы Международной научно-практической конференции. Самара, 2015. С. 112-117.

3. Нагудова Ф.Х., Иванова З.А., Шогенов Ю.М. Совершенствование технологии производства макаронных изделий, отличающихся высокой питательной ценностью // Современное общество, образование и наука. Ч. 10. Тамбов, 2015.

4. Колесник А.А., Рыбак А.И., Исмаилов Т.К. Макаронные изделия, обогащенные биологически активной добавкой из облепихи // Научно-технические проблемы развития агропромышленного комплекса: тезисы докладов юбилейной научно-практической конференции (15-19 мая 1999 г.). Одесса, 1999. С. 40-45.


Review

For citations:


Ivanova Z.A., Tkhazeplova F.K. Application of biologically active additives from sea buckthorn fruits in macaroni production technology. New Technologies. 2018;(4):22-27. (In Russ.)

Views: 356


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)