Preview

New Technologies

Advanced search

Consumer properties of small-fruited tomatoes for canning

Abstract

The results of the study of small-fruited tomato varieties on the basis of biochemical parameters have been presented. Selected Varieties and hybrids with a high content of biologically active substances for further use in the processing and production of canned vegetables in the field of healthy nutrition have been selected.

About the Author

A. A. Potapova
Michurin State Agrarian University
Russian Federation


References

1. Оценка мелкоплодных сортов томата по органолептическим показателям, содержанию каротина, витамина С и общей антиоксидантной активности / Д.В. Акишин [и др.] // Вестник Мичуринского государственного аграрного университета. 2013. №1. С. 84-89.

2. Елисеева Л.Г., Акишин Д.В., Потапова А.А. Оценка потребительских свойств мелкоплодных сортов томатов с целью расширения ассортимента и повышения конкурентоспособности отечественной консервированной продукции // Товаровед продовольственных товаров. 2010. №11. С. 29-34.

3. Евдокимова О.В. Методология определения конкурентного потенциала функциональных пищевых продуктов // Пищевая промышленность. 2009. №8. С. 36.

4. Перспективные продукты функционального питания на основе «МинпроВИТа» / М.М. Скворцова [и др.] // Пищевая промышленность. 2006. №7.


Review

For citations:


Potapova A.A. Consumer properties of small-fruited tomatoes for canning. New Technologies. 2018;(4):74-78. (In Russ.)

Views: 403


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2072-0920 (Print)
ISSN 2713-0029 (Online)